



OIKEUSAPUA RIKOSASIAAN ASIANAJOTOIMISTOSTA
Hoidamme kaikenlaisia rikosasioita vuosien kokemuksen tuomalla varmuudella.
Erityisosaamisalueitamme ovat:
1) laajat talousrikokset
2) huumausainerikos -rahanpesu kokonaisuudet
4) tietoverkkoja hyväksi käyttäen tehdyt rikokset
5) petosrikokset ja identiteettivarkaudet
6) liiketaloustieteen ja tietotekniikan asiantuntemusta vaativia rikoksia koskevat oikeudenkäynnit.
Maksuton alkuneuvottelu, soita ja kerro:
050 523 1053
asianajaja, varatuomari
PALVELUMME VASTAAJALLE
- päämiehen oikeuksien valvominen kautta koko oikeudenkäyntiprosessin
- jatkuva yhteydenpito päämieheen myös tutkintavankeuden aikana
- vastineiden laatiminen ja yhteydenpito tuomioistuimen kanssa
- todistelun suunnittelu
- lisätutkinnan vaatiminen tarvittaessa
- päämiehen tukeminen oikeudenkäynnissä
- todistajien kuulustelu oikeudenkäynnissä
- kannanotot syyte- ja korvausvaatimuksiin
- loppulausunnon esittäminen
- muutoksenhaun tarpeen arviointi tarvittaessa
- ym.

Riippuen tulotasostasi, palvelumme on sinulle kokonaan tai osittain maksutonta !
PALVELUMME ASIANOMISTAJALLE
Digitaalisen median keinoin asianomistajille aiheutettujen rikosvahinkojen korvausvaatimukset
ERITYISTOIMENPITEET
Muissa kuin oikeusapulain mukaisissa tapauksissa (oikeudenkäyntikulut maksetaan oikeusturvavakuutuksesta tai muuten yksityisesti) voimme päämiehen niin halutessa tarjota erityispalveluja esim. asian normaalia tarkempi tutkimus, jotka työmäärältään ylittävät oikeusapulain asettaman maksimimäärän asiaan valmistautumiselle.
ENGLANNIN KIELINEN PALVELU – SERVICE IN ENGLISH
(no extra cost)
tel. 0440 200 200
Hoidamme toimeksiantoja myös kokonaan englannin tai espanjan kielellä.
soita ja kerro tilanteestasi, niin kerromme mitä voimme tehdä hyväksesi !
Miten asianajaja voi auttaa rikoksesta epäiltyä/vangittua
- Oikeudellinen neuvonta: Rikosasianajaja tarjoaa päämiehelleen oikeudellista neuvontaa selvittäen tälle rikoksesta epäillyn/syytetyn oikeuksia, oikeudenkäynnin kulkua sekä mahdollisia seuraamuksia.
- Oikeudellinen edustus: Rikosasianajaja hoitaa kaikki meneillään olevaan oikeusprosessiin liittyvät ”paperityöt” asiakkaan puolesta. Hän myös edustaa rikoksesta epäiltyä tai syytettyä oikeudenkäynnissä ja huolehtii siitä, että asiakkaan oikeudet turvataan ja että tätä edustetaan asianmukaisesti oikeudessa.
- Todistajien ja todistusaineiston hallinta: Rikosasianajaja valmistelee asiakkaansa puolustusta keräämällä todistusaineistoa ja mahdollisia henkilötodistajia oikeudenkäyntiä varten.
- Oikeudenkäyntistrategian suunnittelu: Rikosasianajaja kehittää puolustusstrategian päämiehensä puolustamiseksi oikeudessa. Tämä saattaa sisältää todistusaineiston esittämistä, todistajien kuulustelua ja argumenttien esittämistä oikeudenkäynnissä.
- Muutoksenhaku: Mikäli tarvetta vielä on, rikosasianajaja laatii puolustusstrategian asiakkaansa puolustamiseksi muutoksenhakutuomioistuimessa ja edustaa tätä siellä.
Asianajotoimisto JuristitCom on Suomen Asianajajaliiton jäsen.
Asianajajien toiminta on tarkkaan säänneltyä ja sitä valvovat Suomen Asianajajaliitto sekä valtioneuvoston oikeuskansleri.
VALMISTAUTUMINEN KUULUSTELUUN
Asianajajaan on syytä ottaa yhteyttä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Mitä parenmin asianajaja tuntee tilanteeesi, sitä paremmin hän voi sinua auttaa.
RIGHTS OF THE SUSPECT
RIKOKSESTA EPÄILLYN OIKEUDET
Kuulusteltavan oikeudet ennen kuulustelua
- Rikosepäilyä koskevat tiedot
Kuulusteltavalla on oikeus tietää, mihin tekoon rikosepäily perustuu. Poliisi antaa myös tietoa mahdollisista seuraamuksista, joita epäilty teko voi aiheuttaa.
- Oikeus avustajaan
Kuulusteltavalla on oikeus keskustella luottamuksellisesti valitsemansa oikeudellisen avustajan kanssa jo ennen kuulustelua tai alustavaa puhuttelua. Avustaja on poliisista riippumaton, mutta poliisi voi auttaa yhteyden saamisessa avustajaan.
Tietyissä tapauksissa avustajan kustannukset katetaan valtion varoista. Avustajalla on oikeus olla läsnä kuulusteluissa, mutta tätä oikeutta voidaan joissain tilanteissa rajoittaa. Esitutkinnassa avustajana voi toimia asianajaja, julkinen oikeusavustaja tai muu erityisen luvan saanut lakimies.
- Oikeus olla myötävaikuttamatta rikoksen selvittämiseen ja oikeus puhua
Kuulusteltavalla on oikeus olla myötävaikuttamatta rikoksen selvittämiseen, mikä tarkoittaa, ettei hänen tarvitse antaa tietoja, jotka voisivat auttaa tutkinnassa. Hänellä on oikeus kieltäytyä vastaamasta poliisin kysymyksiin epäillystä rikoksesta.
Toisaalta kuulusteltava voi halutessaan kertoa oman näkemyksensä tapahtuneesta ja vastata kysymyksiin. Kaikki annetut tiedot voidaan käyttää oikeudenkäynnissä todisteina. Tietojen antaminen voi joissain tapauksissa olla kuulusteltavan edun mukaista, ja avustaja voi auttaa tämän harkinnassa.
- Oikeus kieltäytyä todistamasta
Kuulusteltavalla on oikeus kieltäytyä todistamasta, jos todistaminen voisi asettaa hänet itse tai hänelle läheisen henkilön syytteen vaaraan. Tämä koskee esimerkiksi nykyistä tai entistä aviopuolisoa, avopuolisoa, sisaruksia, suoria sukulaisia sekä muita henkilöitä, joilla on vastaavanlainen erityisen läheinen suhde kuulusteltavaan.
- Kielelliset oikeudet
Suomen- tai ruotsinkielisille:
Kuulusteltavalla on oikeus käyttää esitutkinnassa suomea tai ruotsia. Tietyissä tilanteissa poliisin on käytettävä kuulusteltavan omaa kieltä, ja muulloin poliisin on huolehdittava tulkkauksesta. Saamenkielisellä on oikeus käyttää esitutkinnassa saamen kieltä Lapin poliisilaitoksen alueella.
Muille kielille:
Jos kuulusteltava ei ymmärrä tai osaa puhua riittävästi poliisin käyttämää kieltä, hänellä on oikeus maksuttomaan tulkkaukseen. Tulkki voi avustaa myös keskusteluissa avustajan kanssa, ja hänellä on vaitiolovelvollisuus.
Kuulusteltavalla on oikeus saada keskeisten asiakirjojen olennaiset osat käännettynä joko kirjallisesti tai suullisesti. Aina käännetään poliisin tekemä pidättämispäätös, tuomarin mahdollinen vangitsemispäätös, syytteet ja tuomio. Käännös voidaan antaa suullisesti, jos oikeusturvan toteutuminen ei edellytä kirjallista käännöstä.
OUR WEB-PAGE IN ENGLISH:
Legal-Aid.fi
HYÖDYLLISIÄ ULKOPUOLISIA LINKKEJÄ: